Dansk corona-app koster 20 millioner kroner

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har bedt Folketingets Finansudvalg om 20 mio. kr. i 2020 til finansiering af app’en Smittestop, som Netcompany udvikler.
Sundheds- og Ældreministeriet med minister Magnus Heunicke (S) i spidsen har anmodet om en bevilling på 20 mio. kr. til finansiering af den danske smittesporingsapp. | Foto: Philip Davali//
Sundheds- og Ældreministeriet med minister Magnus Heunicke (S) i spidsen har anmodet om en bevilling på 20 mio. kr. til finansiering af den danske smittesporingsapp. | Foto: Philip Davali//

Prisen for den Netcompany-udviklede app, der skal begrænse spredningen af covid-19 herhjemme, lyder på 20 mio. kr.

Det fremgår af et aktstykke, som Sundheds- og Ældreministeriet har sendt til Folketingets Finansudvalg.

"Netcompany har udviklet en første version af appen pro bono, mens Sundheds- og Ældreministeriet og Digitaliseringsstyrelsen har udgifter til at færdigudvikle og drifte appen. Dertil kommer en række udgifter forbundet med support, sikkerhedstest og kommunikation."

"Sundheds- og Ældreministeriets udgifter forbundet med Smittestop foreslås håndteret ved at afsætte en samlet økonomisk ramme på 20,0 mio. kr. i 2020," står der i aktstykket.

I det fremgår det ligeledes, at Digitaliseringsstyrelsen skal finde midlerne til finansiering af arbejdet med smittesporingsapp'en inden for sin eksisterende ramme.

Bevillingen på 20 mio. kr. skal gå til finansiering af seks indsatsområder ifølge aktstykket. Det drejer sig om:

  • Færdigudvikling og drift af løsningerne
  • Lancering og kommunikation
  • Brugersupport hos Sundhed.dk
  • Ressourcer til analyser af data i relevante styrelser
  • Udvikling af integrationer til it-systemer i sundhedsvæsenet
  • Ekstern bistand til juridiske analyser og sikkerhedstest

Samtidig fastslår Sundheds- og Ældreministeriet, at udgifterne til smittesporingsapp'en udelukkende dækker 2020. Til gengæld forventes det, at app'en kan genanvendes ved nye udbrud eller andre epidemier.

"Det forventes, at smittestop-appen udelukkende skal anvendes under epidemien i 2020, hvorfor der kun er afsat ressourcer til udvikling i 2020. Ved efterfølgende udbrud af covid-19 eller andre epidemier vil appen kunne genanvendes, såfremt der afsættes yderligere ressourcer på pågældende tidspunkt," hedder det i aktstykket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også