MedWatch

Læger: Udbud af diabetesudstyr bør sikre integration til regionale it-systemer

Når landets regioner om kort tid sender levering af udstyr til diabetikere i alle landets regioner i udbud bør det spille ind i valget af laverandører, at udstyret kan aflevere data til sygehusenes it-systemer, mener fremtrædende diabeteslæger ifølger Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Når regionerne skal vælge nye leverandører af blandt andet blodsukkermålere bør det spille ind i valget, om udstyret kan aflevere data til sygehusenes it-systemer, mener to diabeteslæger. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et kommende udbud af udstyr som insulinpumper og kontinuerlige blodsukkermålere for mere end 500 mio. kr. til brug i alle landets regioner bør gå efter at sikre, at det valgte udstyr er i stand til at aflevere patientdata direkte til lægernes it-systemer.

Det skriver Troels Krarup Hansen, formand og landets diabeteslæger og direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, på twitter, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

"Vigtigt, at der i forhandlingerne lægges vægt på interoperabilitet - dvs. producenterne bør forpligtes til at sikre, at data fra udstyret kan leveres til sundhedsvæsnets it-systemer. Ikke kun til firmaernes egne systemer og servere!," lyder det fra lægen, der bakkes op i sit ønske af Lise Tarnow, der er direktør for Steno Diabetes Center Sjælland.

Ifølge udbudsansvarlig Jeanne Qvortrup vil spørgsmålet om integration til de regionale it-systemer indgå i forhandlingerne med de virksomheder, der byder ind på opgaven om at levere udstyr, men det vil ikke være et krav for at deltage i udbuddet.

I dag er det virksomhederne Medtronic, Rubin Medical, Roche Diagnostics, Ypsomed og Nordic infucare, der leverer udstyret, der er omfattet af det kommende udbud, og Jeanne Qvortrup har tidligere fortalt MedWatch, at hun forventer, at 7-8 virksomheder vil udbytte det kommende udbud til at byde ind på opgaven.

Omkring sommerferien venter vinderne af udbuddet at være fundet.

Diabetesudstyr for mindst en halv mia. kr. sendes i landsdækkende udbud 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier