MedWatch

Englands sundhedssystem går sammen med Amazon om lægetjeneste

Det engelske offentlige sundhedssystem NHS har indgået et samarbejde med Amazon, hvor englændere skal kunne få svar på helbredsmæssige spørgsmål gennem Amazons digitale assistent Alexa.

Amazons digitale assistent Alexa skal hjælpe englændere med at finde svar på simple helbredsmæssige spørgsmål. | Foto: Elaine Thompson / AP / Ritzau Scanpix

"Alexa, hvorfor har jeg ondt i hovedet?"

Det og mange andre helbredsmæssige spørgsmål kan englændere snart få svar på gennem Amazons digitale assistent Alexa, da Amazon har indgået et samarbejde med det engelske offentlige sundhedssystem NHS.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Formålet med samarbejdet er at udstyre Alexa med NHS-godkendte lægefaglige svar på simple spørgsmål om eksempelvis influenza eller migræne, så flere patienter kan behandle deres sygdom hjemmefra i stedet for at tage på lægebesøg.

Det skal især hjælp ældre eller blinde patienter, der nu i stedet for at søge på internettet blot kan spørge Alexa.

Mens Storbritanniens svar på Ældresagen, Age UK, tvivler på, at ældre englændere vil synes om at tale til en lille, rund højttaler, så fremhæver Storbritanniens sundhedsminister Matt Hancock, at millioner af mennesker allerede spørger Alexa om hjælp med helbredsproblemer.

Han vil derfor med Amazon-samarbejdet sikre, at de får brugbare og korrekte råd, siger han ifølge Reuters.

Amazon, JPMorgan og Warren Buffett sætter navn på sundhedsgigant og opstiller mål 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier