MedWatch

Storbritannien vil investere 861 mio i 1000 nye ph.d.-pladser

Med en investering på 861 mio. kr. vil den britiske regering tiltrække 1000 Ph.d.-pladser med fokus på kunstig intelligens inden for blandt andet life science-området.

Foto: Bloomberg

Om cirka et par måneder vil Storbritannien forlade den Europæiske Union, og nu er regeringen klar med en markant pose penge, der skal understøtte den britiske økonomi efter bruddet med EU.

Det skriver Fiercebiotech.

På topmødet i Davos, som afvikles i denne uge, afslørede finansminister Philip Hammond således, at man vil investere 100 mio. pund (861 mio. kr.) på at tiltrække 1000 nye Ph.d.-pladser til universiteter i Storbritannien. De vil være fokuseret på kunstig intelligens, blandt andet til brug i life science-industrien.

Pengene, der investeres, er en del af landets Industrial Strategy, og de skal blandt andet finansiere forskning i teknologi til NHS-hospitaler.

Den britiske regering oplyser ifølge mediet, at den digitale sektor i landet har rundet en værdi på 130 mia. pund og beskæftiger 2 millioner mennesker, mens jobskabelsen her er dobbelt så høj som i andre segmenter. Og ifølge brancheorganisationen for lægemiddelindustrien i landet, ABPI, er Storbritannien den tredjestørste klynge for forskning og udvikling i verden, kun overgået af de to amerikanske kyster.

Regeringen håber altså, at grænselandet mellem de to områder kan være med til at sikre den økonomiske vækst fremover.

"Dagens investering vil hjælpe vores medlemmer til at få det talent, de behøver for at kunne opdage morgendagens behandlinger. Og det vil hjælpe til med at sikre, at de fortsat investerer i F&U i Storbritannien og holder os i spidsen for global videnskab," udtaler Carole Longson, videnskabelig direktør for ABPI, ifølge Fiercebiotech i en pressemeddelelse.

Ny analyse: Fire danske medicinal- og medicoselskaber vil især blive ramt af brexit 

Erhvervsliv: Hårdt brexit vil koste danske arbejdspladser 

Theresa Mays plan B skal til afstemning 29. januar 

Novo lægger ekstra insulin på lager i Storbritannien op til brexit 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier