MedWatch

Regeringen holder pressemøde om corona og mulige restriktioner

Statsministeren har forud for pressemødet varslet nye coronarestriktioner, men uden at gå i detaljer.

Foto: Philip Davali

Statsministeriet indkalder til et pressemøde onsdag klokken 18.30 om coronasituationen i Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har allerede varslet nye restriktioner. Dog uden at gå i detaljer.

Coronasmitten stiger, selv om der allerede er krav om mundbind i offentlig transport og i butikker, og selv om coronapasset er blevet genindført flere steder.

Tirsdag blev der registreret 6324 nye tilfælde af coronavirus i Danmark. Det er det højeste antal på et døgn i løbet af epidemien.

En ny variant kaldet Omikron har spredt sig i samfundet fra det sydlige Afrika og skabt bekymring for, om den er mere smitsom.

For at begrænse den stigende smitte med coronavirus, anbefaler Epidemikommissionen, at folkeskoleelever bliver sendt hjem fra skole 15. december til og med 4. januar.

Det erfarer TV 2 onsdag.

Epidemikommissionen kan komme med indstillinger til Folketinget og regeringen om håndteringen af coronavirus.

I anbefalingerne er der også en kraftig opfordring til, at julefrokoster bliver aflyst.

Derudover anbefaler kommissionen, at store begivenheder med over 50 stående gæster bliver droppet, samt at nattelivet i form af diskoteker bliver lukket.

Kommissionen kommer med forslag til tiltag, som skal vedtages af Folketingets Epidemiudvalg, hvor der ikke må være et flertal imod.

Derfor er det endnu uvist, om der er flertal for restriktionerne.

Udvalget mødes onsdag klokken 14, hvor det ventes at forholde sig til anbefalingerne, selv om det ikke er på den officielle dagsorden. Desuden vil udvalget se på, om coronavirus fortsat skal være samfundskritisk.

Et flertal har vedtaget, at det skal ske én gang om måneden.

Inden da er partiernes sundhedsordfører indkaldt til møde i Sundhedsministeriet, hvor de vil blive orienteret om anbefalingerne.

I et opslag på Facebook tirsdag aften opfordrede Mette Frederiksen igen til, at så mange som muligt lader sig vaccinere og revaccinere med et tredje stik.

"En opfordring til dig, der har bestilt tid til 3. stik: Se, om det er muligt at fremrykke tiden."

"I det hele taget: Jo flere, der vaccineres, jo hurtigere - jo bedre er det. Uanset om det er 1., 2. eller 3. stik," skrev hun.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier