MedWatch

Biotekselskab fyrer to ud af tre medarbejdere og fokuserer på diabetesbehandling

Amerikanske Vtv sætter udviklingsprogrammer på pause for i stedet at fokusere på et forestående fase 3-forsøg med et diabetesmiddel, der er tildelt særstatus hos FDA.

Foto: HANNAH BEIER/REUTERS / X07419

Biotekselskabet Vtv sætter nu alle sejl ind på diabetesbehandlingen TTP399, der efter et veloverstået fase 2-forsøg nu nærmer sig fase 3.

Beslutningen om at fokusere entydigt på TTP399 betyder samtidig, selskabet siger farvel til 65 pct. af medarbejderstaben og midlertidigt stopper arbejdet med en mulig psoriasisbehandling, HPP737.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

TTP399 er udviklet som en behandling til patienter med type 1-diabetes og gives sideløbende med insulin. Midlet – der indtages oralt – har i et fase 2-forsøg vist sig i stand til at reducere antallet af episoder med lavt blodsukker med cirka 40 pct. sammenlignet med placebo.

På baggrund af data fra fase 2-forsøget besluttede FDA i april at tildele midlet såkaldt breakthrough therapy-status, hvilket giver selskabet flere fordele i de videre interaktioner med FDA - såsom flere møder med højerestående embedsmænd og muligheden for at indsende data til myndigheden løbende.

Vtv forventer at indlede et fase 3-forsøg med TTP399 i første halvdel af 2022.

Diabetesselskabet Vtv Therapeutics får ny topchef

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier