MedWatch

Styrelser indkalder til pressemøde om Astrazeneca-vaccine

I to uger har Astrazeneca-vaccine været på pause. Torsdag fortæller styrelser om en undersøgelse af vaccinen.

Vaccinen fra Astrazeneca blev 11. marts sat i bero, efter at myndighederne havde modtaget indberetninger om alvorlig sygdom blandt nyvaccinerede. | Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241

Coronavaccinen fra Astrazeneca har været sat på pause i snart to uger, og torsdag vil Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen fortælle, hvad status er i en undersøgelse af vaccinen.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen onsdag i en pressemeddelelse.

Vaccinen fra Astrazeneca blev 11. marts sat i bero, efter at myndighederne havde modtaget indberetninger om alvorlig sygdom blandt nyvaccinerede.

Siden er det blevet undersøgt, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og de mulige bivirkninger, der blandt andet tæller blodpropper, blødning og et lavt antal blodplader.

Pressebriefingen finder sted i Eigtveds Pakhus i København klokken 12.15.

Det er Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, og Tanja Erichsen, som er enhedschef i Lægemiddelstyrelsens enhed for lægemiddelovervågning, der deltager ved pressebriefingen.

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier