Topchef i Genmab: Første ansøgning for epcoritamab kan komme i 2022

I 2021 kan Genmab og partneren Abbvie få data, som potentielt kan give selskaberne mulighed for at ansøge om markedsføringstilladelse næste år, lyder det.
"Vi kan få data i år, som potentielt kan give os mulighed for at ansøge om markedsføringstilladelse næste år," siger topchef Jan van de Winkel til ritzau finans. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
"Vi kan få data i år, som potentielt kan give os mulighed for at ansøge om markedsføringstilladelse næste år," siger topchef Jan van de Winkel til ritzau finans. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
af ritzau FINANS

Genmab og partneren Abbvie sætter i 2021 muskler bag deres store satsning på udviklingsprogrammet med epcoritamab til behandling af lymfekræft.

Ifølge topchef i Genmab, Jan van de Winkel, er der indtil flere studier undervejs i en lang række lymfekræftformer baseret på B-celle defekter.

"Vi kan få data i år, som potentielt kan give os mulighed for at ansøge om markedsføringstilladelse næste år."

"Men det vigtige for i år er en virkelig stærk udvidelse af programmet med adskillige fase 3-studier i behandling af B-celle kræftformer, så vi maksimerer potentialet for epcoritamab," siger Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Kræftkandidaten er rettet mod B-celle defekter, og der er ifølge Jan van de Winkel tale om et stort potentiale.

"Analytikere estimerer, at det er et marked på over 10 mia. dollar. Der vil være konkurrence fra andre lægemidler, men vi håber, at kunne positionere det til tage i størrelsesordenen 5 mia. dollar plus," siger Jan van de Winkel.

I januar kom det frem, at Genmab havde modtaget en milepælsbetaling på 40 mio. dollar fra Abbvie efter, at første patient af i alt 480, havde modtaget en dosis med epcoritamab i et studie rettet mod lymfekræftformen DLCBL, diffust storcellet B-celle lymfom.

Men der gennemføres også studier i blandt andet follikulært lymfom og blodkræftformen kronisk lymfatisk leukæmi, CLL.

Genmab skruer op for omkostningerne i 2021 - vil bruge op mod 2 mia. kr. mere

Genmab-topchef: Voldgiftsag kan blive afgjort i 2021

Analytiker efter Genmab-regnskab: Store investeringer rammer indtjeningen i 2021 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også