MedWatch

Sjællandske sygehuse er klar til Sundhedsplatformen

Ifølge en parathedsvurdering er sygehusene i Region Sjælland klar til at implementere Sundhedsplatformen som planlagt til november . Det til tider problematiske forløb i Region Hovedstaden har givet øget indsigt i processen, lyder det.

Foto: Region Sjælland

De sjællandske sygehuse er ifølge en ny parathedsvurdering fra Region Sjælland klar til at indføre den til tider udskældte Sundhedsplatform. Det kommer til at ske efter planen den 25. november 2017.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse, efter Regionsrådet i Region Sjælland tirsdag blev præsenteret for den såkaldte parathedsvurdering på et temamøde om Sundhedsplatformen.

At der i Region Hovedstaden har været store problemer med systemet, hvilket blandt andet har bidraget til en markant øgning i tidsforbrug i visse aspekter af sundhedsarbejdet, afskrækker ikke i Region Sjælland. Her mener man, at man kan bruge Region Hovedstadens problemer til at mindske lignende komplikationer under indførslen i på de sjællandske sygehuse.

"Vi har fordel af at kunne lære af forløbet i Region Hovedstaden og styrke uddannelsen af vores medarbejdere. Derfor har vi også tiltro til, at vi er klar til implementeringen. Parathedsvurderinger viser ligeledes, at vi er klar. Når det er sagt, er Sundhedsplatformen et kæmpe forandringsprojekt for alle i Region Sjælland. Der vil komme bump og udfordringer på vejen, og vi kommer ikke til at se alle fordelene fra første dag," siger Jens Stenbæk, Regionsrådsformand i Region Sjælland.

For at forberede personalet har Region Sjælland iværksat et større uddannelsesprogram for 12.000 ansatte uddannes i platformen, ligesom der i forbindelse med implementeringen bliver ansat- både medicin- og it-studerende, "som skal hjælpe med at sikre korrekt brug af Sundhedsplatformen," lyder det i meddelelsen.

Denne artikel er leveret af MedWatch' søstersite, ITWatch.

Professor: Sundhedsplatformen valgt på mangelfuldt grundlag

Patientdata går tabt i Sundhedsplatformen

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier