MedWatch

Mulig sammenhæng mellem Zika-virus og nervesygdom

Tre Zika-smittede er døde i Colombia efter at de samtidig har været ramt af nervesygdommen Guillain-Barré. Det skriver den britiske avis The Guardian.

I Colombia er i mindst tre personer døde af nervesygdommen Guillain-Barré efter at de samtidig har været smittet med den myggebårne Zika-virus. Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO

Colombia har bekræftet at tre personer er døde af nervesygdommen Guillain-Barré samtidig med at de også har været smittet med den myggebårne zikavirus, der mistænkes for at kunne give medfødt microcephali (for lille hovedudvikling) og andre skader på centralnervesystemet hos babyer. Det skriver The Guardian.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Colombias næststørste by, Medellín, døde en mand og en kvinde i sidste uge efter symptomer på Guillain-Barré, hvor kroppens immunforsvar angriber nerver og muskler. En anden mand døde af sygdommen i slutningen af november. Alle tre var testet positiv for Zika-virus. Dødsfald som følge af Guillain-Barré er normalt sjældne, men ifølge Colombias sundhedsminister, Alejandro Gaviria, har patienterne ikke responderet på den sædvanlige behandling med antistoffet immunoglobulin. I yderligere to tilfælde af død i forbindelse med Guillain-Barré mangler man fortsat at få bekræftet, om patienterne også var smittet med Zika-virus.

I alt har Colombia registeret omkring 100 tilfælde af sygdommen i relation til Zika-virus, og samlet set har landet registreret mere end 20.500 sager med Zika-infektion.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier