MedWatch

Danske Regioner: Medicinråd skal erstatte KRIS og RADS

Danske Regioner er klar med en model for en ny medicinorganisation, der minder om den tyske prioriteringsmodel. I stedet for KRIS og RADS skal man have et nyt Medicinråd, der skal kunne inddrage pris i prioriteringen.

Foto: Colourbox

En ny medicinorganisation kan være på trapperne i Danmark. I hvert fald hvis det står til Danske Regioner, som er klar til at fremlægge en ny prioriteringsmodel, der skal erstatte KRIS og RADS. Det skriver Dagens Pharma.

Ifølge et notat fra Danske Regioner ønsker man et Medicinråd, der minder om den tyske prioriteringsmodel, hvor det også skal være muligt at inddrage prisen i vurderingen af, hvilke lægemidler som skal tages i brug.

"Men til forskel fra KRIS og RADS vil den nye organisation give mulighed for at inddrage lægemiddelomkostninger i den endelige beslutning om, hvorvidt nye lægemidler skal anbefales," lyder oplægget i det notat, der er sendt til Danske Regioners bestyrelsesmedlemmer.

Ifølge Dagens Pharma skal bestyrelsesmedlemmerne torsdag den 4. februar tage stilling til den nye model, og det forventes, at regionerne vil fremlægge modellen på et pressemøde fredag.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier