MedWatch

Region Midtjylland afhænder det gamle kommunehospital i Aarhus

Århus Kommunehospital er blevet solgt for 800 millioner kroner til Aarhus Universitet, som vil lave det om til campusområde.

Foto: Emil Ryge Christoffersen / Jyllands-Posten

Region Midtjylland sælger det gamle kommunehospital i Aarhus for 807,5 millioner kroner til Forskningsfondens Ejendomsselskab, Aarhus Universitet. Det oplyser Region Midtjylland.

Kommunehospitalet ligger på Nørrebrogade i den centrale del af Aarhus over for de kendte universitetsbygninger.

"Region Midtjylland har fået den rigtige pris. For præcis et år siden solgte Region Midtjylland det tidligere Amtssygehus på Tage Hansens Gade til Aarhus Kommune for 400 millioner kroner og en stor grund i Skejby," skriver regionsrådsformand Bent Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Nu er turen kommet til det tidligere kommunehospital på Nørrebrogade. Med den nye handel er vi et syvmileskridt nærmere målet om at kunne lægge den anseelige sum, der er regionens del af de nye sygehusbyggerier," siger Bent Hansen.

Køberen er Forskningsfondens Ejendomsselskab, der er ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond.

De tilkøbte boliger, der er på samlet 110.000 kvadratmeter, skal laves til en helt ny del af universitetet, et såkaldt campusområde.

Supersygehuse ramt af forsinkelser

Supersygehuse ramt af forsinkelser

Supersygehuse ramt af forsinkelser

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier