Ny immunforskning knuser etableret viden

Immunforsvarets evne til at nedbryde bakterier og infektioner er blevet påvist af forskere fra Aarhus Universitet. Dermed ses en allerede kendt teori på området nu som forkert. 

Ny forskning om immunforsvaret sætter lærebøger skakmat.

Forskere på Aarhus Universitet har nemlig for første gang nogensinde vist, hvordan immunforsvaret aktiveres, så det nedbryder bakterier. Deres forsøg viser, at en velkendt teori om immunforsvaret er forkert, så derfor skal lærebøgerne skrives om. Det skriver Videnskab.dk

"Vores opdagelse er helt ny grundviden om en basal forsvarsmekanisme i immunforsvarets komplementsystem. Opdagelsen åbner op for, at man på sigt kan udvikle nye lægemidler, men det har kostet blod, sved og tårer at trænge igennem med den. Vi har skullet banke vores konklusioner fast med syvtommersøm," siger ph.d. Søren E. Degn, der er en af hovedkræfterne bag studiet, til Videnskab.dk.

Søren E. Degn og kollegaerne fra Aarhus Universitets Institut for Biomedicin har nu fundet ud af, hvordan et centralt enzym i komplementsystemet, kaldet MASP-1, aktiveres og sætter gang i en molekylær kædereaktion, der bekæmper bakterier og infektioner.

Det nye studie er blevet publiceret i det internationale videnskabelige tidsskrift PNAS.

 Jes Søgaard nu fastansat professor

 Forskere på vej med telemedicinsk platform

 Dansk uni-selskab styrer mod europæisk pris 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også