MedWatch

Boostervaccine beskytter 70-75 pct. mod omikron

Et ekstra stik med coronavaccine, hvis givet to uger inden smitten med Omikron, var effektiv mod symptomatisk infektion i op mod tre af fire patienter.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

De britiske myndigheder har fredag offentliggjort en analyse af 581 tilfælde af Omikron-smittede, og konklusionen er, at en boostervaccine mod corona har stor effekt.

Det skriver Financial Times.

Et ekstra stik med coronavaccine, hvis givet to uger inden smitten med Omikron, var effektiv mod symptomatisk infektion i op mod tre af fire patienter, viser analyse, som UK Health Security Agency, HSA, har udarbejdet.

To doser af Astrazenecas og Prizers vacciner gav "meget lavere niveauer"af beskyttelse, men to uger efter en tredje dosis var beskyttelsen på 70-75 pct.

"Få måneder efter det andet stik, er der en større risiko for at få Omikron-varianten sammenlignet med Delta," kommenterer Dr. Mary Ramsey, chefimmunolog hos HSA, ifølge Financial Times, mens hun understreger, at der dog er tale om tidlige estimater.

HSA vurderer desuden, at Omikron vil blive den dominerende coronavariant i Storbritannien en gang i næste uge, og med den nuværende fordoblingshast på mellem to og tre dage, vil mere end 1 mio. briter være smittet med Omikron inden nytår.

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier