MedWatch

Svenskere kan se frem til tredje coronastik

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, siger, at det ikke er muligt at udrydde coronavirus.

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, har fokus på vaccination af grupper og beboere i geografiske områder med lav vaccinationsdækning. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

En større del af den svenske befolkning vil formentlig blive tilbudt en tredje dosis coronavaccine næste år.

Det skriver den svenske sundhedsstyrelse Folkhälsomyndigheten i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet TT.

Udvalgte risikogrupper kan få den tredje dosis allerede i efteråret. Det er primært mennesker på plejehjem, mennesker over 80 år samt personer med stærkt svækket immunsystem.

I Danmark har direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm udtalt, at et tredje stik kan blive nødvendigt. Eksempelvis for ældre og sårbare borgere.

De nuværende vacciner ser ud til at have en udmærket beskyttelse mod Delta-varianten, men på længere sigt kan det blive nødvendigt at overveje et tredje stik.

"Det holder vi skarpt øje med, og i første omgang går overvejelserne på, om ældre og sårbare grupper, som især risikerer alvorlig sygdom som følge af coronavirus, skal revaccineres på et tidspunkt," sagde han i sidste uge i et skriftligt svar.

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, udtaler i pressemeddelelsen, at det ikke er muligt at udrydde coronavirus. Derfor skal fokus være på vacciner og at holde den nede.

"Vurderingen er, at det ikke er muligt at udrydde virussen, og derfor bør vaccinationsarbejdet være langsigtet og fokuseret på at reducere alvorlig sygdom og død," siger han.

"Det er fortsat vigtigt, at vi har et særligt fokus på vaccination af grupper og beboere i geografiske områder med lav vaccinationsdækning," siger Tegnell.

Flere partier i Danmark mener, at det er en god idé at se på, om ældre og sårbare borgere i Danmark skal have et tredje stik af vaccinen mod covid-19.

Torsdag i sidste uge skrev den israelske avis Haaretz, at Israel som det første land i verden vil give et tredje stik med Pfizer-vaccinen til borgere over 60 år.

Det gøres for at dæmme op for den mere smitsomme Delta-variant.

2000 personer i Israel med svækket immunforsvar har allerede modtaget det tredje vaccinationsstik, uden at der har været rapporter om bivirkninger.

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier