MedWatch

Sundhedsstyrelsen vurderer i efteråret behovet for tredje stik

I Israel har man besluttet at give borgere over 60 år et tredje stik af vaccinen mod covid-19.

Det er op til sundhedsmyndighederne at vurdere, om ældre og sårbare borgere skal vaccineres, men sundhedsordførerne fra Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at det er noget, myndighederne bør se på. | Foto: Stefanie Loos/AFP/Ritzau Scanpix

Både Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at det er en god idé at se på, om ældre og sårbare borgere skal have et tredje stik af vaccinen mod covid-19

Og det er direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm heller ikke afvisende over for.

"Noget vi vil vurdere i løbet af efteråret og vinteren, er, om nogen skal revaccineres på et tidspunkt i Danmark, og i givet fald hvem," siger han til TV 2.

Dansk Folkeparti håber, at et tredje stik er noget, myndighederne vil tage op til overvejelse.

"Vi stiller os positive over for et tredje stik. Vi har hele tiden vidst, at det kunne komme på tale ved det, at nogle grupper ikke bliver dækket lige så meget af de stik, man har fået," siger Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Hun tilføjer, at det er sundhedsmyndighederne, der skal vurdere, om det er en fordel at give tredje stik til de ældre.

Per Larsen, der er sundhedsordfører for Konservative, mener ligesom Liselott Blixt, at det er myndighederne, der skal tage beslutningen, og han vil gerne have dem til at kigge på det.

"Hvis sundhedsmyndighederne kommer frem til en konklusion om, at der er grupper i befolkningen, der skal vaccineres en gang mere, bakker vi selvfølgelig op om det," siger han.

Enhedslisten er heller ikke afvisende over for, at et tredje stik kan komme på tale.

"Det er vi fuldstændig åbne over for."

"Det afhænger fuldstændig af, hvilken anbefaling der kommer fra sundhedsmyndighederne," siger Peder Hvelplund, der er partiets coronaordfører.

Liselott Blixt mener, at et tredje vaccinestik bør være på dagsordenen, når sundhedsordførerne mødes med myndighederne næste gang.

"De skal kigge på, hvor dækkede de ældre og sårbare er med de to stik, de har fået, og om vi skaber mere immunitet ved at få det tredje," siger hun.

Torsdag skrev den israelske avis Haaretz, at Israel som det første land i verden vil give et tredje stik med Pfizer-vaccinen til borgere over 60 år.

Det gøres for at dæmme op for den mere smitsomme Delta-variant.

2000 personer i Israel med svækket immunforsvar har allerede modtaget det tredje vaccinationsstik, uden at der har været rapporter om bivirkninger.

Israel tilbyder tredje vaccinationsstik til folk over 60 

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier