MedWatch

Novo Nordisk Fonden støtter etablering af nationalt akademi for forskning i hjerte-kar-sygdomme

Et nyt nationalt initiativ skal samle viden om hjerte-kar-sygdomme og skabe bedre forståelse for hvad, der leder til hjerte-kar-sygdomme. Dermed bliver det muligt at forbedre diagnose, behandling og forebyggelse af disse sygdomme.

Foto: Miriam Dalsgaard

Med støtte fra Novo Nordisk Fonden opretter Aarhus Universitet et nationalt akademi, der skal ultimativt skal løfte diagnostik, behandling og forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Akademiet er støttet med 150 mio. kr. fra fonden, og derudover bidrager Hjerteforeningen med yderligere 30 mio. kr. til akademiet, der er etableret i samarbejde mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Københavns Universitet, de fire universitetshospitaler i Aarhus, Odense, Aalborg og København og Hjerteforeningen.

"Akademiet bliver et afgørende afsæt for at videreudvikle hjerte-kar-forskningsmiljøerne ved de danske universiteter og for at understøtte en ny generation af hjerte-kar-forskere, som kan skabe forskningsgennembrud og fremme innovation på tværs af fagligheder - og dermed sikre stadig bedre behandling af danske hjertepatienter," fortæller Lars Bo Nielsen, dekan på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet, i meddelelsen.

Donationene skal dække etableringen og de første seks års drift af akademiet.

Mere fra MedWatch

EMA's ekspertpanel siger god for seks nye lægemidler

Det Europæiske Lægemiddelagenturs ekspertkomité CHMP har anbefalet seks nye lægemidler til godkendelse og har lavet en nærmere vurdering af Regenerons antistofbehandlinger mod covid-19 for at rådgive EU's medlemslande.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier