MedWatch

Amerikanske sundhedsmyndigheder venter spredning af corona i USA

Sundhedsmyndighederne i USA forventer nu at se en bredere spredning af coronavirusset i USA, og man forbereder sig samtidig på en potentiel pandemi, selvom faren fortsat vurderes lav.

Foto: Greg Baker/AFP / AFP

De amerikanske sundhedsmyndigheder forventer nu at se en bredere spredning af coronavirusset i USA, samtidig med at de forbereder sig på en potentiel pandemi.

Det skriver The Wall Street Journal.

"Vi forventer at se en spredning i samfundet i dette land. Det er mere et spørgsmål om hvornår," siger dr. Nancy Messonnier, som er direktør for det nationale center for immunisering og åndedrætssygdomme under Center For Disease Control and Prevention (CDC).

CDC oplyser dog, at faren for den generelle offentlighed fortsat er lav.

Indtil videre har der i USA været 14 bekræftede lokale smittetilfælde med coronavirus, ligesom der var tre smittede blandt i alt 40 amerikanske passagerer ombord på et krydstogtskib, som USA bragte hjem.

Indtil nu har USA som andre lande forsøgt at inddæmme smitten ved at isolere smittede patienter, men det er en strategi, som er mest effektiv, så længe antallet af smittede er lavt, så det er muligt at finde frem til kilden og til de andre mennesker, den smittede har været i kontakt med. Vokser antallet af smittede, vil USA's strategi skifte til en, som minder om den, man ser i Italien, med lukkede skoler og aflysninger af offentlige arrangementer.

"Forstyrrelsen af dagligdagen kan blive alvorlig," siger Nancy Messonnier.

Coronavirusset er nu konstateret i mere end 30 lande. Tirsdag kom Østrig, Kroatien og Schweiz også på listen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier