MedWatch

Fire danskere evakueret fra Wuhan

Fire danskere er blevet evakueret fra Wuhan i Kina, og de forventes at lande i Danmark senere fredag.

Udenrigsminister Jeppe Kofoed bekræfter, at de første danske er evakueret fra den kinesiske by Wuhan og er på vej hjem. Foto: Thomas Sjørup// str

Fire danske statsborgere er blevet evakueret fra den kinesiske Hubei-provins og sidder nu i et fly på vej mod et europæisk land, hvorfra de bliver fragtet det sidste stykke hjem til Danmark med et af Forsvarets fly, oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til TV 2.

"I et godt samarbejde med Storbritannien og Spanien er de nu på vej i flyet og vil senere i eftermiddag eller aften ankomme til Danmark," siger Jeppe Kofod, der fortæller, at Danmark et udrykningshold på jorden i Hubei-provinsen for at hjælpe danskere i området.

Wuhan er hovedbyen med 11 millioner indbyggere i Hubei-provinsen, hvor virusudbruddet er opstået. Sent i går aftes erklærede Verdenssundhedsorganisationen (WHO) det potentielt dødelige coronavirus for en international sundhedskrise.

WHO's beslutning om at slå alarm kom, efter at der har været flere bekræftede tilfælde af smitte mellem personer uden for Kina.

WHO's reaktion pålægger lande rundt i verden at koordinere deres indsats mod sygdommen.

Det danske udrykningshold er i gang med at hjælpe de resterende danskere i provinsen med at sikre, de også kan komme til Danmark.

Udenrigsministeren forventer, de vil blive fløjet til Europa og Danmark i løbet af de kommende dage.

"Det er en stor operation, fordi, som alle kan se, er der store restriktioner på rejse- og bevægelsesfrihed i hele provinsen, siger Jeppe Kofod.

En række flyselskaber, deriblandt SAS og British Airways, har suspenderet flyvninger til og fra Kina som følge af virusudbruddet.

Derfor har det ifølge Jeppe Kofod også været vigtigt at samarbejde med andre europæiske lande for at få danske statsborgere fløjet ud af Kina.

Coronavirusset kan smitte mellem mennesker på 15 minutter

WHO slår alarm: Virus udgør en international sundhedskrise

Kinesiske myndigheder anbefaler hiv-middel mod coronavirus

Første tre tilfælde af kinesisk virus er spottet i Europa

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier