MedWatch

EU's handelsaftale med Mercosur lever stadig

Det brasilianske præsidentvalg bremsede forhandlingerne om en handelsaftale mellem EU-Kommissionen og Mercosur-landene.

Jair Bolsoñaro, der i flere medier har fået tilnavnet Tropernes Trump, kan som brasiliansk præsident være med til at bremse forhandlingerne mellem Mercosur-landene og EU. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evaristo SA

Udnævnelsen af Jair Bolsoñaro, kaldet Tropernes Trump, som ny brasiliansk præsident skabte i første hug usikkerhed om, hvorvidt Brasilien i fremtiden så sig som en del af det Mercosur-fællesskab, der har været i dialog med EU-Komissionen om en kommende frihandelsaftale.

En kilde i EU-Kommissionen siger til MedWatchs søstermedie PolicyWatch, at den seneste forhandlingsrunde fandt sted midt i december, og at der i øjeblikket ikke er flere deciderede forhandlingsrunder i kalenderen.

Det betyder dog ikke, at parterne har opgivet.

"Efter valget i Brasilien er en ny præsident og regering på plads, og Mercosur er i gang med at implementere de nødvendige tilpasninger, som skal reflektere de ændringer og give relevant afklaring," siger kilden til PolicyWatch.

Mercosur udgør tilsammen det femtestørste marked uden for EU, og parterne har siden 2000 løbende forhandlet om vilkårene for en frihandelsaftale - uden dog at nå til enighed.

I forvejen er medicinalprodukter den med afstand største eksportvare til landene, som ifølge et notat fra Dansk Industri købte medicinske produkter fra danske virksomheder for samlet 2,4 mia. kr. i 2017.

De fire lande i Mercosur er Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay.

EU: Vi er tæt på Mercosur-aftale Frihandelsaftale kan sætte yderligere fart på dansk medicineksport til Sydamerika 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier