MedWatch

Minister: Universiteter skal skabe flere startups

Danmark kan tage ved lære af Israel og blive bedre til at skabe en startup-kultur på landets universiteter, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tel Aviv Universitet er blandt verdens bedste til at uddanne studerende, der efterfølgende kaster sig ud i en tilværelse som iværksætter.

Den startup-kultur skal danske universiteter tage ved lære af og blive bedre til at indpode i de studerende, fastslår uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers i en kronik i Børsen.

Målsætningen er ti nye virksomheder på ti år, der har en omsætning på over 1 mia. kr., lyder det fra ministeren.

"Opskriften er en strategisk satsning på iværksættermiljøet på campus. Tel Aviv Universitet har f.eks. indgået et samarbejde med en kapitalfond, så de studerende får adgang til risikovillig kapital, og startup-virksomheder kan søge om laboratorie- eller kontorplads og blive en del af et innovativt miljø," skriver Tommy Ahlers i Børsen.

For at sætte fart i udviklingen arbejder uddannelses- og forskningsministeren på en idé om at nedsætte en form for mentornetværk bestående af serieiværksættere, investorer og forskere, som kan koble erhvervserfaring sammen med innovative idéer.

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier