MedWatch

Novo-fond støtter 11 forsøg startet uden om medicinalindustrien

11 større kliniske forskningsprojekter, der er igangsat på forskeres initiativ, har fået samlet 80 mio. kr. i støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Foto: Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden har bevillge støtte til 11 kliniske forsøg, der skal undersøge, hvordan patienter sikres den bedste behandling.

Fælles for de 11 forsøg, der til sammen har fået 80 mio. kr. i støtte, er, at der er tale om såkaldte investigatorinitierede forsøg, hvilket vil sige, at de er startet på initiativ af forskere og ikke en medicinalvirksomhed.

"Novo Nordisk Fonden ønsker med dette program at styrke muligheden for at gennemføre kliniske forsøg i Danmark for at forbedre behandlingen af patienter. Vi har modtaget mange kvalificerede ansøgninger, og vi glæder os til at følge projekterne i de kommende år," siger Niels-Henrik von Holstein Rathlou, Head of Research and Innovation Grants, Novo Nordisk Fonden, i en pressemeddelelse.

Blandt projekterne er blandt andet et forsøg, der undersøge eventuelle risici ved at afkorte tiden for antibiotikabehandling af patienter med lungebetændelse.

I alt havde Novo Nordisk Fonden modtaget 47 ansøgninger om støtte for samlet 416 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier