MedWatch

S og DF vil udvide forsøgsordning med risikodeling

Et politisk flertal er klar til at starte tre-årigt forsøg med risikodeling på lægemiddelområdet, men forsøget bør omfatte flere lægemidler, mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Flemming Møller Mortensen (S) er blandt de politikere, der gerne så et større forsøg med risikodeling på lægemiddelområdet. | Foto: /Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard

Et forslag om økonomisk risikodeling mellem staten og medicinalvirksomheder blev tirsdag førstebehandlet i Folketingssalen, hvor et politisk flertal tegnede sig.

Det skriver Dagens Pharma.

Ligesom både Lægemiddelindustriforeningen og Dansk Erhverv så både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti dog gerne, at forsøget udvides til at omfatte flere end to lægemidler, som lovforslaget beskriver.

"Vi synes, som også flere høringssvar giver udtryk for, at det giver os et meget ringe og forsimplet grundlag at vurdere ordningen ud fra. Derfor vil vi fra socialdemokratisk side frem mod tredjebehandling arbejde mod at få det udvidet, så det ikke kun er to lægemidler, men flere," sagde Flemming Møller Mortensen (S) ifølge mediet under behandlingen af forslaget.

Risikodelingen indebærer, at mens staten giver tilskud til en defineret gruppe af patienters brug af lægemidlet, så forpligter medicinalselskabet sig til at dække udgifterne til tilskud i de tilfælde, hvor læger udskriver lægemidlet til patienter uden for fastsatte målgruppe.

Regeringen vil starte forsøg med risikodeling ved årsskiftet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier