MedWatch

Medicinrådet tager stilling til nyt medlem

Seks institutioner er blevet bedt om at pege på en sundhedsøkonom som nyt medlem af Medicinrådet. Onsdag er kandidaterne på mødets dagsorden.

Foto: Colourbox

Når Medicinrådet onsdag afholder sit 21. rådsmøde, så er det blandt andet for at diskutere optagelsen af et nyt medlem.

Før sommerferien besluttede Medicinrådet således, at det ønskede at tilføre stærkere sundhedsøkonomiske kompetencer, og det skulle ske ved at lade netop en sundhedsøkonom få permanent plads i det i dag 15 mand store prioriteringsorgan.

Siden har rådet henvendt sig til flere institutioner med opfordring om at stille med en kandidat.

Af dagsordenen for det kommende møde fremgår det, at rådet har været i dialog med Copenhagen Business School, Københavns Universitet, Dansk Selskab for Sundhedsøkonomi, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet, som nu har afleveret deres bud på et nyt medlem.

”Medicinrådet er befolket med en lang række medicinske specialister, men der er mangel på folk med kompetencerne til at kigge på de mere sundhedsøkonomiske helhedsbetragtninger, som Medicinrådets endelige beslutninger ellers skal være under indflydelse af,” sagde rådsmedlem Leif Vestergaard Pedersen i juni til MedWatch om ønsket.

Allerede i november sidste år var ønsket om at udvide med en sundhedsøkonom på Medicinrådets dagorden, og af referatet fremgår det, at Rådet var "enige i det hensigtsmæssige heri".

Medicinrådet vil udvide med sundhedsøkonom 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier