MedWatch

Løkke: 21 fællesskaber skal bygge bro i sundhedsvæsnet

Efter efterårsferien vil regeringen præsentere en sundhedsreform, der blandt andet vil byde på en ny organisering af sundhedsvæsnet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder åbningstale ved Folketingets åbning på Christiansborg. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018

Med en helt ny organisering af sundhedsvæsnet vil regeringen styrke sammenhængen mellem sygehuset, kommunen og den praktiserende læge.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under sin tale ved Folketingets åbning, hvor han dermed løftede lidt på sløret for den sundhedsreform, som regeringen vil præsentere efter folkeskolernes efterårsferie i uge 42.

"Målet er at skabe dén organisering, der bedst muligt kan drive udviklingen af vores sundhedsvæsen fremad. Til gavn for borgeren," lød det blandt andet.

Ambitionen er blandt andet at udligne de forskelle, som borgere kan opleve på tværs af landets kommuner og regioner, samt at skabe øget sammenhæng for patienter, der bevæger sig på tværs af sundhedssektorens sektorer og eksempelvis bliver behandlet på et sygehus og modtager hjælp til genoptræning i kommunalt regi.

Det skal ske ved at oprette 21 såkaldte "sundhedsfællesskaber", sagde statsministeren:

"Hvert sundhedsfællesskab bliver bygget op omkring ét af de nuværende akutsygehuse. De vil i gennemsnit dække 4-5 kommuner. Og være en ny drivkraft for, at behandlingen bliver sammenhængende."

De fem regioners rolle i fremtidens sundhedsvæsen er fortsat uvis, men på Twitter afviser de behovet for en ny organisering.

"Vi har allerede givende sundhedsfællesskaber med kommunerne og praktiserende læger omkring 21 akutmodtagelser, Lars Løkke. Lad os fokusere på at skabe løsninger i stedet for at snakke struktur. Regionerne skaber mere sammenhæng," lyder modsvaret fra Danske Regioner.

Lars Løkkes sundhedsplan: Fyrer 205 politikere i regionerne  Statsministeren opretter særlig enhed til sundhedsreformen

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier