MedWatch

USA's medicinske beredskab får ny topchef

Den amerikanske stats vaccineindkøber og medicinske beredskab, Center for Disease Control and Prevention (CDC), har fået en ny direktør udpeget af præsident Donald Trumps regering.

Foto: AP Photo/David Goldman

USA's større og rigere pendant til Statens Serum Institut, Center for Disease Control and Prevention (CDC), får nu en ny direktør i form af AIDS-forskeren Robert Redfield.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

CDC står bl.a. for indkøbet og distribueringen af vacciner til den amerikanske befolkning og for landets beredskab mod epidemier og lignende.

Instansen har været uden direktør siden januar, hvor daværende CDC-chef Brenda Fitzgerald måtte træde tilbage, da det kom frem, at hun blandt andet havde aktieposter i et tobaksfirma og i medicinalselskabet Merck & Co.

Hendes afløser, Robert Redfield har en fortid hos den amerikanske hærs forskningsinstitut, hvor han forskede i HIV/AIDS. Robert Redfield arbejde blandt andet med at bevise, hvordan AIDS kunne spredes mellem heteroseksuelle.

Valget af Robert Redfield, som er udpeget af Donald Trumps regering, førte til ros fra begge sider af det politiske spektrum.

"Selvom jeg sjældent er enig med Trumps regering, så er jeg fuldstændig enig i, at Dr. Bob Redfield er det bedste valg til at lede CDC," skrev demokraten Elijah Cummings, der er medlem af Repræsentanternes Hus, i en pressemeddelelse.

Robert Redfield har dog også sine kritikere i det videnskabelige miljø og hos patientgrupper, skriver magasinet Science. I 1993 blev han undersøgt af hæren i forbindelse med et videnskabeligt studie og fik en irettesættelse for sit "tætte forhold" til en fundamental kristen organisation med navnet "Americans for a Sound AIDS Policy."

Ny vaccinekontrakt baner vejen for Bavarian i USA  

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier