MedWatch

Dansk vaccinationsfirma køber op og gør klar til salg eller børsnotering

Danmarks største udbyder af vaccinationer, Danske Lægers Vaccinations Service, har netop opkøbt en stor rival i London. Man forbereder sig nu på enten at børsnotere selskabet eller sælge det til en kapitalfond, siger selskabets bestyrelsesformand til Berlingske Business.

Foto: /ritzau/AP/Jacquelyn Martin

Den danske virksomhed Danske Lægers Vaccinations Service, som er Danmarks største udbyder af vaccinationer, har sparket døren op til et nyt stor marked med opkøbet af en rival i London.

Det skriver Berlingske Business.

"Vi har købt den største klinikkæde i London inden for vaccinationer, fordi vi gerne vil have en platform, som vi kan bygge videre på. Vi ved fra vores erfaring i Danmark, at det tager mange år at bygge en klinikkæde op. Med det her opkøb i London får vi en øjeblikkelig tilstedeværelse i den største by i Europa," siger Karsten Østergaard, der er bestyrelsesformand i Danske Lægers Vaccinations Service, til Berlingske Business.

Med overtagelsen af rivalen London Travel Clinic bliver det danske selskab også den største udbyder af vaccinationer i England. Man bygger samtidig videre på succesen fra 2016, hvor selskabet som den første private aktør vandt to store offentlige kontrakter i England til en værdi af omkring 120 millioner kroner.

Danske Lægers Vaccinations Service har tidligere været børsnoteret på Nasdaq First North i Danmark, men selskabet er nu ejet af cirka 450 aktionærer. En børsnotering kan dog komme på tale igen.

Man havde oprindeligt planlagt et comeback på børsen med hjælp fra en investeringsbank i London. Men under møder med investorer i forbindelse med den proces har interessen for selskabet været så stor, at et salg til en enkelt aktør såsom en kapitalfond ifølge Karsten Østergaard nu også er en mulighed.

Engelsk gennembrud til dansk vaccinationsselskab

Forsiden lige nu

Takeda nedlægger 100 stillinger i Danmark

Et ønske om at centralisere de globale funktioner i medicinalselskabet Takeda rammer selskabets danske afdeling, hvor omkring 100 stillinger - mere end halvdelen - vil blive skåret, når funktioner rykkes ud af landet.

Shire afviser gigantisk milliardbud fra Takeda

Den japanske medicinalkoncern Takeda bekræfter rygter i flere internationale medier om, at man har budt omkring 370 mia. kr. på Shire, men oplyser samtidig, at buddet er blevet afvist. Shire bekræfter også og siger, at tilbuddet "væsentlig undervurderer" selskabets værdi.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier