MedWatch

Alzheimers-forskere får 7,5 mio. kr. fra Lundbeckfonden

Fire internationale forskere deler verdens største hjerneforskningspris, der uddeles af Lundbeckfonden.

Foto: /ritzau/

For ottende år i træk har Lundbeckfonden uddelt The Brain Prize til forskere i hjernens sygdomme, der med de medfølgende 1 mio. euro, svarende til ca. 7,5 mio. kr, er verdens største hjerneforskningspris.

I 2018 går prisen til Baart De Strooper fra Belgien, Michel Goedert fra Luxembourg, Christian Haass fra Tyskland og John Hardy fra England, der hædres for deres højt specialiserede studier af Alzheimers og andre demenssygdomme, der alene i Danmark anslåes at medføre udgifter for mere end 20 mia. kr. årligt.

Formanden for fondens bedømmelseskomité, professor Anders Björklund, begrunder i en pressemeddelelse tildelingen:

”De fire prisvinderes forskning har vidtrækkende perspektiver for vores forståelse ikke blot af Alzheimers sygdom, men også for forståelsen af andre demenssygdomme. Forskningen har dannet grundlaget for at kunne udvikle lægemidler, der kan modvirke sygdomsprocesserne. Det giver håb om at kunne bremse eller ligefrem forebygge Alzheimers sygdom.”

Til prisen er knyttet et program, hvor årets prismodtagere kommer til Danmark for at holde foredrag og deltage i konferencer, møder og workshops sammen med danske hjerneforskere.

Forskerne kommer til Danmark d. 9. maj for at modtage The Brain Prize ved en ceremoni i Den Sorte Diamant.

Selskaber flopper på stribe: Derfor er gåden om Alzheimers stadig uløst

"Vi står med potentialet til at skabe et nyt Lundbeck" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier