MedWatch

Stephanie Lose bliver formand for Danske Regioner

Det bliver formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), der de næste fire år kommer til at stå i spidsen for Danske Regioner.

Det ligger fast, efter at De Radikale har besluttet at pege på venstrepolitikeren som efterfølger til Bent Hansen (S), der ikke genopstillede ved valget i sidste uge.

"Stephanie Lose har vist, at hun har en åben og inddragende ledelsesstil. Hun har også de rette menneskelige og politiske lederegenskaber," siger Karin Friis Bach (R), der er forhandlingsleder for De Radikale.

"Men først og fremmest hænger det sammen med, at Venstre først er kommet på banen med et godt tilbud til os."

De Radikale får den magtfulde post som formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner.

Lose er indtil videre den eneste af de fem regionsformænd, der er fra Venstre. Tre af de øvrige er socialdemokrater, og i Region Sjælland, der endnu er uafklaret, er det også muligt, at en S-politiker ender i toppen.

"Det stiller nogle krav til os alle, ikke kun til mig, men til medlemmer af bestyrelsen," siger Stephanie Lose.

"Når man arbejder i en konsensusorganisation, skal man give rum og plads til hinanden, men også bøje sig mod hinanden. Det ser jeg som en stor opgave med mig som formand at sørge fo".

Socialdemokratiet havde satset på, at en af partiets regionspolitikere skulle efterfølge Bent Hansen. I første omgang kandiderede både formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), og formanden for Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

Men forleden trak Hæstorp Andersen sit kandidatur. Det skete med den begrundelse, at hun var nået frem til, at regionerne ikke ønskede en københavner som formand.

Danske Regioner er en sammenslutning af landets fem regioner, der har som deres vigtigste opgave at drive sundhedsvæsnet.

Formanden for Danske Regioner er i front, når regionerne hvert år forhandler med finansministeren om, hvor mange penge de skal have til deres arbejde.

Og finansminister Kristian Jensen glæder sig over, at valget er faldet på partifællen Lose, som han beskriver som en stærk politiker.

"Når man kigger på hendes meritter, så ligger de fuldstændig i top. Region Syddanmark har styr på deres økonomi, de har styr på deres behandlingstider," siger Kristian Jensen.

"De har kæmpet med nogle udfordringer med deres ambulancekørsel. Men de har alligevel formået at lave et system, som borgerne er trygge ved. Det fortjener hun ros for".

Stephanie Lose tiltræder formelt, når Danske Regioner holder generalforsamling 22. marts.

 Bent Hansen sætter politisk punktum

 Regioner bakker op om Medicinrådets løsningsforslag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier