MedWatch

Sundhedsplatformen kan koste Region H 730 mio. kr.

Det kan koste Region Hovedstaden op mod 730 mio. kr., at antallet af behandlinger er støt faldende efter indførslen af Sundhedsplatformen på regionens hospitaler. I alt forventer regionen i år at behandle syv pct. færre patienter end sidste år.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Vintergaard.

Region Hovedstaden risikerer at skulle betale 730 mio. kr. tilbage til staten, fordi regionen under det nye it-system Sundhedsplatformen behandler markant færre patienter end tidligere.

Det skriver Politiken.

Nye tal fra regionen viser, at hospitalerne i år forventes at behandle syv pct. færre patienter end sidste år, mens værdien af disse behandlinger svarer til en tilbagegang på 10 pct. I alt har hospitalerne meldt ind, at man forventer at producere for 1,4 mia. kr. mindre, hvilket er et yderligere fald på 131 mio. kr. i forhold til, hvad man forventede for tre måneder siden, fremgår det af et notat fra Region Hovedstaden.

Hos Politikerne havde man ellers forventet, at situationen så småt var ved at rette sig.

"Vi har løbende fået at vide, at aktiviteten var på vej op på Herlev Hospital og på Rigshospitalet. Vi kan nu se, at de stadig sakker bagud, og på Herlev går det i den forkerte retning. Det er nyt for mig, og det er bekymrende," fortæller regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til Politiken.

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstersite ITWatch.

Genvalg til regionsformand trods kritik af Sundhedsplatformen

Rigsrevisionen har øjnene rettet mod Sundhedsplatformen

Ny kritik af Region H's valg af amerikansk sundheds-it

Sundhedsplatformen presser sygehuse i knæ

Forsiden lige nu

Nye Darzalex-data skal fremlægges på hæmatologikonference

Janssen og Genmab har fået lov til at fremlægge data fra et studie med Darzalex i nydiagnosticerede patienter på den store hæmatologikonference ASH til december. Der er allerede løftet lidt af sløret for de yderst positive data, og aktien steg med omtrent 7 pct. på nyheden.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier