MedWatch

”Så jeg ringede til Novo Nordisk og sagde, at jeg gerne ville arbejde for dem”

Gitte Pedersens karriere begyndte i Novo Nordisk, og den danske medicinalkæmpe førte hende til USA, hvor hun i dag er medstifter af og direktør for et diagnostikselskab på Manhattan. En karriere, der på sin vis er affødt af et ophav præget af ingeniører og rødstrømper.

Foto: Michele I. Arazi

Gitte Pedersen er ikke et sekund i tvivl om, hvilken betydning hendes forældre har haft for de karrierevalg, der har betydet, at den 50-årige danske ingeniør og direktør nu sidder med udsigt ud over Manhattan, som medstifter af og øverste chef for diagnostikselskabet Genomic Expression.

”Jeg kommer fra en familie, hvor alle på min fars side er ingeniører og entreprenører, så et eller andet sted har jeg det måske i mit DNA. Og min mor var første generations rødstrømpe. Så der var ingen tvivl om, at jeg skulle have en længerevarende uddannelse, jeg var bare ikke helt sikker på, hvilken en det skulle være. Jeg har altid været interesseret i videnskab og er vokset op med diskussioner af, hvad sorte huller var, hen over middagsbordet, og på et tidspunkt hører jeg om Novo Nordisk i fjernsynet,” siger hun til MedWatch og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier