MedWatch

Novo-top gav direktionsmedlem øgenavne

Lise Kingo måtte som koncerndirektør med ansvar for social og miljømæssig ansvarlighed hos Novo Nordisk lægge ører til øgenavne fra andre medlemmer af direktionen, fremgår det af ny bog.

Foto: Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Selvom Novo Nordisk udadtil brystede sig af at være en af de første virksomheder i verden, der arbejde for social og miljømæssig ansvarlighed, så udviste Novo-ledelsen ikke samme imødekommenhed over for den ansvarlige koncernchef Lise Kingo.

Det fremgår af bogen De Renfærdige, skrevet af journalist og forfatter Hanne Sindbæk, skriver Berlingske.

Internt i direktionen måtte Kingo således finde sig i at blive omtalt kaldt "Mother Theresa" og "ypperstepræstinden" af sine kolleger, ligesom de ikke kiggede op, når hun fremlagde ting til ledelsesmøder.

Det fremgår ikke af bogen, hvem i direktionen, der gav Kingo øgenavne.

Lise Kingo var ansat i Novo Nordisk fra 1988 til 2012, og er i dag adm. direktør for FNs "Global Impact", som hjælper virksomheder med at implementere bæredygtighed og social ansvarlighed.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier