MedWatch

Serieiværksætter bliver direktør for DTU's institut for sundhedsteknologi

DTU's nyoprettede institut for sundhedsteknologi skal ledes af Thomas Andresen, der har stiftet en stribe life science-selskaber.

Foto: Vibeke Hempler/DTU

Thomas Andresen vender tilbage til DTU, hvor han i perioden 2016-2018 var institutdirektør for DTU Nanotech.

Det er dog et helt nyoprettet institut, som Thomas Andresen fremover skal stå i spidsen for, da han med virkning fra 1. april er udnævnt som institutdirektør for DTU Sundhedsteknologi.

Thomas Andresen har siden april 2018 boet og arbejdet i Boston som chief scientific officer i medicinalvirksomheden Torque Therapeutics, som han stiftede i 2015 sammen med en anden dansker; seriebiotekiværksætten Ulrik Nielsen, der har stiftet flere biotekselskaber i det amerikanske biotekmekka, Boston.

Før det har Thomas Andresen stifte virksomhederne Nanovi, X-Therapeutics, Monta Biosciences og Torque Therapeutics.

Thomas Andresen fagområde er drug delivery, det vil sige systemer, der skal bringe immunstimulerende molekyler frem til kræftpatienters egne immunceller og programmere disse til at genkende kræftceller.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier