MedWatch

Dansk biotekprofil lander britisk bestyrelsesjob

Symphogen-medstifteren John Haurum er valgt til endnu en bestyrelsespost efter sit exit som adm. direktør for biotekselskabet F-Star. Privatejet immunonkologi-selskab får fremover gavn af den erfarne dansker.

Foto: F-Star/PR

John Haurum har i den grad gjort alvor af sit ønske om at gøre bestyrelseskarriere, efter at han i oktober sagde op som adm. direktør for det britiske biotekselskab F-Star, som han havde stået i spidsen for i mere end 6 år.

Senest er Haurum udpeget som menigt bestyrelsesmedlem i det ligeledes britiske selskab Neophore, der er på det tidlige stadie i udviklingen af immunonkologiske lægemidler efter stiftelsen i november 2017.

"John har en fremragende forhistorie med at bygge og vækste biotekselskaber og hans eksperice og videnskabelige forståelse af det immunonkologiske område vil vise sig uvurderlige i takt med at vi optimerer potentialet i vores platform," udtaler bestyrelsesformand Robert James i en meddelelse.

Siden sit exit fra F-Star er John Haurum blevet valgt til bestyrelsesformand i det unge og Lyngby-baserede biotekselskab Synklino, ligesom han er indstillet til en plads i bestyrelsen for Synact Pharma, der afholder generalforsamling i dag, torsdag.

John Haurum var i år 2000 med til at stifte det danske biotekselskab Symphogen, hvor han var videnskabelig direktør frem til 2009. Siden har han haft en højtstående forskningsstilling i Eli Lilly-datterselskabet Imclone, og senest har han altså været adm. direktør for det britiske immunonkologiselskab F-star.

Hjemvendt biotekkapacitet indstillet til bestyrelsespost i dansk selskab

Hjemvendt biotekkapacitet bliver formand for nyt dansk selskab

Dansker stopper i britisk topjob: "Jeg har sparet op til det gennem længere tid" 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier