MedWatch

Forskningsdirektør i Novo Nordisk har afvist jobtilbud

Mads Krogsgaard Thomsen har ikke i sinde at forlade Novo Nordisk, selvom amerikanske virksomheder har forsøgt at lokke med store lønhop.

Foto: /ritzau scanpix/Claus Bech

Forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen har haft muligheden for at skifte tilværelsen i Novo Nordisk ud med amerikanske selskaber, der har tilbudt lukrative jobtilbud.

Direktøren har dog afvist jobtilbudene, siger han til DR P1-programmet Følg Pengene.

"De henvendelser, jeg får fra store amerikanske virksomheder, ligger typisk tre til fem gange højere. De prøver at lokke mig til deres virksomhed med lignende job og lignende performance," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Ifølge DR har Mads Krogsgaard Thomsen de seneste ti år tjent over 150 mio. kr. i løn og aktier, men det betyder ifølge forskningsdirektøren "uendelig lidt" for motivationen til at fortsætte i selskabet, da pensionstilværelsen er sikret. Det er passionen og lysten, der driver værket, lyder det fra Mads Krogsgaard Thomsen, der har været 27 år i Novo Nordisk - heraf de seneste 17 år som forskningsdirektør.

Novo Nordisks nye bestyrelsesformand: "Lars leder selskabet og tegner det udadtil" 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier