MedWatch

Kåre Schultz forlader endnu en bestyrelsespost

Ejerfonden bag Danfoss-koncernen må efter blot otte måneder sige farvel til Kåre Schultz, der efter sit israelske jobskifte nu er trådt tilbage fra to ud af tre bestyrelsesposter.

Foto: Danfoss/PR

Medicinalbossen Kåre Schultz er trådt tilbage fra sin post i Bitten & Mads Clausens Fond, blandt andet ejer Danfoss-koncernen.

Det fremgår af oplysninger fra Erhvervsstyrelsen, hvor datoen for udtrædelse af angivet til 28. november 2017.

Dermed nåede Schultz knap otte måneder som menigt medlem af bestyrelsen for fonden, der blandt andet er sat i verden for at bevare og styrke beskæftigelsen i Sønderjylland, hvor Danfoss-koncernen har sit hovedkvarter.

Blandt andet har fonden købt to fly, der via det regionale flyselskab Alsie Express dagligt flyver flere gange mellem København og Sønderborg.

I følge seneste årsregnskab havde Bitten & Mads Clausens Fond en omsætning på 39,2 mia. kr. og et resultat på 2,93 mia.kr. i 2016.

Fonden blev stiftet i 1971 af Bitten Clausen (gift med Danfoss-stifter Mads Clausen, der gik bort i 1966) for at styrke Danfoss A/S og som led i et generationsskifte. Formandskabet i fonden blev i 1999 overdraget til Bitten og Mads Clausens søn, Peter Mads Clausen. I 2016 gik Bitten Clausen bort - 103 år gammel.

Kåre Schultz er tidligere adm. direktør for medicinalvirksomheden Lundbeck, men skiftede 1. november til en tilsvarende stilling i verdens største producent af kopimedicin, israelske Teva. Jobskiftet betyder blandt andet, at Kåre Schultz flytter fra huset i Klampenborg til Israel.

I september meddelte Schultz, at han stoppede som formand for bestyrelsen i bryggeriet Royal Unibrew, og dermed er den eneste restende bestyrelsespost i Lego, som han har været medlem af siden 2007.

Kåre Schultz får bestyrelsespost i milliardfond 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier