MedWatch

Insulet vil kapre J&J’s insulinpumpekunder

Det mindre amerikanske selskab Insulet ser muligheder for at tilføre nye brugere af sine insulinpumper, efter giganten Johnson & Johnson har droppet området.

insulinpumpe insulin
Foto: Colourbox

Den amerikanske life science-kæmpe Johnson & Johnson annoncerede for nyligt, at man vil lukke ned for sin forretning for insulinpumper i Nordamerika. Men den enes død er som bekendt den andens brød, og det ordsprog ser de også ud til at kende i det mindre amerikanske selskab Insulet.

Ifølge FierceBiotech har Insulet annonceret, at man vil tilbyde nuværende brugere af J&J’s insulinpumper en fri prøveperiode med sit produkt Omnipod.

Det udstyr adskiller sig fra andre insulinpumper ved at levere hormonet via en slags hylster, der bæres på kroppen og styres ved hjælp af en fjernbetjening, og ikke som normalt via et kateter.

Johnson & Johnson har allerede meldt ud, at de omkring 90.000 brugere af insulinpumper fra selskabets Animas-afdeling i Nordamerika i stedet vil blive tilbudt at få en insulinpumpe fra rivalen Medtronic.

Ifølge FierceBiotech har JDRF, som er en af de førende organisationer i verden inden for forskning i type 1-diabetes, dog udtrykt sin bekymring over, hvad J&J’s beslutning om at lukke sin insulinpumpeforretning vil gøre for konkurrencen på området.

”Nyheden rejser spørgsmål om levedygtigheden for andre selskabers forretninger på diabetesområdet, hvilket vi er meget bekymrede over,” skriver JDRF ifølge mediet i en pressemeddelelse.

Johnson & Johnson lukker og slukker for insulinpumperne

Medtronic tilbagekalder komponent til insulinpumper

Beta Bionics vil gøre livet lettere for 80 mio diabetikere

Nyt partnerskab skal afsløre hvorfor børn får diabetes

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier