MedWatch

Medico-makkerpar har endelig fundet en amerikansk partner

Medicoselskabet Pleuratech, som har været til salg i fem år, har nu langt om længe fundet en pengestærk partner til at hjælpe sig med en amerikansk lancering af sit produkt. Man har indgået en licensaftale på et tocifret millionbeløb, skriver Børsen.

Det danske medicoselskab Pleuratech, som er startet af iværksætterne Peter Heydorn og Niels Katballe, har gennem de seneste fem år ledt efter en pengestærk partner til at hjælpe sig med udbredelsen af sit produkt Katguide – og nu har man langt om længe fundet en partner.

Det skriver Børsen.

Selskabet har således indgået en licensaftale med den amerikanske medicokoncern Merit Medical Systems, som ifølge avisens oplysninger er på et tocifret millionbeløb. Det er dog ikke officielt bekræftet.

Som MedWatch beskrev tidligere på året fik Pleuratech i slutningen af 2016 udstedt et amerikansk patent. Det banede ifølge selskabet vejen for, at de endelige tiltag omkring et salg kunne iværksættes.

"Der er indgået aftale med virksomhed i USA, der skal forestå identifikation og formidling til potentielle købere. Nogle af disse er allerede identificeret men grundet manglende udstedelse af patent har tiltag være sat i bero," skrev Pleuratech i sit årsregnskab om udviklingen.

Til salg på femte år: Nu er forhandlinger indledt

KatGuide er et hjælperedskab til dræn i lungehulen. Det er kort fortalt et plasticinstrument til indføring af dræn i brysthulen på patienter med sammenklappet lunge eller væske i brysthulen. Det mangler fortsat de sidste godkendelser, der bl.a. kræver en detaljeret kortlægning af produktionen, men Pleuratech-stifter har nu taget det så langt, som de kan på egen hånd.

"I det udviklingsforløb, vi har været igennem, kan vi konstatere, at vi er så langt nu, at vi ikke kan tilføre projektet yderligere – nu er det en virksomhed eller organisation, som er i markedet, og som producerer, der skal tager over. Det kan vi ikke gøre to mand – det vil være for stor en opgave for os at starte et marked og sætte et produktionsapparat i værk," siger Peter Heydorn til Børsen.

Dansk medicoselskab til salg på fjerde år

Medico-makkerpar skal bruge hjælp for at komme på markedet

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier