MedWatch

Sydbank: Sårpleje er synderen i Coloplast-regnskab

Kvartalsregnskabet for medicokoncernen Coloplast har vist sig svagere, end analytikernes forventninger, og det skyldes først og fremmest stomiporteføljen samt hud- og sårpleje.

Foto: Sydbank/PR

Coloplasts regnskab er til den svage side på grund af særligt hud og sårpleje-forretningen.

Det vurder senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at medicoselskabet onsdag middag præsenterede sit regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/2017.

"Omsætningen, indtjeningen og den organiske vækst er svagere end ventet. Især stomi og hud- og sårpleje er synderne i regnskabet og bidrager til den svagere organiske vækst," siger Søren Løntoft Hansen.

Coloplast omsatte for 3912 mio. kr. i tredje kvartal, hvor analytikere havde ventet et salg på 4015 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Der var blandt analytikere fokus på udviklingen i den organiske vækst, da medicoselskabet i første halvår nåede en vækst på 6 pct., som er under selskabets forventninger til helåret, der lyder på 7-8 pct., men den formåede ikke i tredje kvartal at nå analytikernes forventning, da væksten var 8 pct. mod ventede 8,3 pct.

Specielt hud- og sårplejeforretningen var der mindre gang i end ventet, og den organiske vækst landede på 1 pct. mod analytikernes forventning om en vækst på 6,3 pct.

"Rigtig god udvikling inden for kontinens og urologi, men hud- og sårpleje er synderen med en organisk vækst på kun 1 pct. i kvartalet."

"Man er især negativt påvirket af prisreformer i Grækenland og Frankrig, som har gjort, man har haft en lageropbygning i Coloplasts første halvår," siger Søren Løntoft Hansen.

Medvind til Coloplasts vækst

Valuta har ikke den store effekt

Efter regnskabet fastholder Coloplast sine forventninger i lokale valutaer, men nedjusterer forventningerne i danske kroner.

Det sker på grund af modvind til blandt andet den amerikanske dollar og en engangsudgift på 90 mio. kr. i forbindelse med fejlagtigt administration af kontraktmæssige forpligtelser i en aftale med Veterans Affairs.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen dog ikke har store effekt.

"Det påvirker selvfølgelig tallene, men jeg tror, investorerne fokuserer på den underliggende udvikling i forretningen og knap så meget på valutaforhold, som er ude af Coloplasts hænder," siger senioranalytikeren.

Søren Løntoft Hansen forventer efter det svage regnskab, at Coloplast-aktien vil klarere sig ringere end det generelle marked.

"Regnskabet er til den svage side - både de absolutte tal, og når man korrigerer for de 90 mio. kr., der relaterer sig til VA - og set i det lys, og med det faktum at det er høje forventninger til Coloplast, når de kommer med regnskab, så er min forventning også, at Coloplast vil underperforme markedet i dag," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Kursen for Coloplast-aktien falder onsdag ved 13.00-tiden med 3,2 pct. til 536,50 kr.

Coloplast-optakt: Den organiske vækst skal op i gear

Coloplast vil frasælge areal til 100-200 boliger

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier