MedWatch

Regionerne afsætter milliarder til supercomputere og kunstig intelligens

Et nyt, stort udspil fra Danske Regioner skal introducere langt mere kunstig intelligens og avanceret computerteknologi i det danske sundhedsvæsen, som skal få de knappe ressourcer til at række længere. Flere mia. skal investeres.

Foto: IBM/PR

I et forsøg på at imødekomme det voksende pres på de danske sundhedsudgifter, kommer Danske Regioner nu med et udspil om at poste adskillige milliarder i implementeringen af mere kunstig intelligens og såkaldte supercomputere i det danske sundhedsvæsen. Det skal få pengene til at række længere ved særligt at optimere diagnosticering og hjælp til udarbejdelse af behandlingsplaner.

Det skriver Berlingske i dag, torsdag.

Regionerne har foreslået et investeringsprogram, der afsætter fire mia. kr. over en årrække. Til gengæld skal det føre til besparelser i milliardklassen samtidig med at det forbedrer patienthåndteringen, da det kan ’frigøre hænder’ til andet arbejdet.

De nye teknologiske løsninger er her allerede, og med dem kan vi yde en endnu bedre behandling af patienterne. Moderat syge patienter vil kunne klare mere derhjemme i trygge omgivelser, og meget syge vil som andre få glæde af en mere skræddersyet behandling. Samtidig vil patienter i yderområder kunne vide sig sikre på, at netop deres læger også har adgang til den nyeste specialistviden,” siger Stephanie Lose (V), formand for udvalget for sundhedsinnovation og erhvervssamarbejde i Danske Regioner.

Det er ikke første gang, at ideen om kunstig intelligens og supercomputere bliver introduceret i det danske sundhedsvæsen. Blandt andet er man på Rigshospitalet i gang med eksperimenter med IBM’s Watson-computer, der blandt andet yder diagnostisk bistand. Ifølge en rapport fra McKinsey på det svenske sundhedsvæsen er der da også muligheder at hente i ny teknologi. Den vurderer, at en fuld udnyttelse af eksisterende teknologi kan give besparelser på 180 mia. svenske kr.

Lundbeck indgår partnerskab med IBM

IBM’s supercomputer skal sætte skub i Pfizers kræftforskning

IBM åbner innovationscenter i København

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier