MedWatch

Coloplast er klar på sårplejeopkøb

Hos den danske medicokoncern Coloplast er man ude efter at opruste inden for sin sårplejeforretning, og det kan også meget vel inkludere opkøb.

Foto: Niels Hougaard

Sårplejedivisionen hos Coloplast er nu blevet bragt fra at være tabsgivende til profitabel, men i forhold til koncernens forretninger inden for stomi og inkontinens, halter den stadig bagefter. Derfor skal sårpleje boostes yderligere, og det kan også komme til at inkludere opkøb.

Det skriver Børsen i dag, torsdag.

"Vi har ikke lavet en plan for, at vi skal købe så og så meget for at lykkes med strategien. Vi har lavet en organisk strategi om at fordoble den del af forretningen organisk. Dukker der så noget op, som vi vurderer kan være værdiskabende, kigger vi på det. Stort som småt. Det har vi ikke taget stilling til," siger Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast.

Ifølge topchefen er cashflowet og de finansielle muskler så stærke i selskabet, at det afgjort ville være muligt at optage et stort lån til at finansiere et opkøb. Han mener, at Coloplast sagtens kan optage et lån i et niveau på 3-4 gange driftsoverskuddet.

Der er med andre ord potentiale for et stort opkøb, men det vil være mest sandsynligt, at man vil købe produkter frem for selskaber. Coloplast er for øjeblikket i gang med at teste mulighederne og evnerne inden for opkøb igennem sit seneste af slagsen, Comfort Medical. Her skal man kigge på, om den nuværende model giver mening.

I Børsen kan direktøren ligeledes fortælle, at man til gengæld ikke har nogen videre appetit på opkøb inden for urologi. Den blev overtaget i forbindelse med et opkøb af Mentor, men har kostet Coloplast mia. i forlig. Når man ser bort fra de omfattende søgsmål, er forretningen dog blevet mere robust over de senere år.

3D får Coloplasts produkter hurtigere på markedet

Coloplast forventer større vækst i USA

Efter produktionsproblemer lancerer Coloplast stomiprodukt på ny

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier