MedWatch

Coloplast er parat til store opkøb

Hvis den rigtige mulighed byder sig, så er Coloplast klar til at slå til og udvide forretningen, siger bestyrelsesformand for medicokoncernen, Michael Pram Rasmussen. Men der vil ikke blive købt op i vildskab.

Foto: /Ritzau/Casper Holmenlund Christensen

Hvis Coloplast bliver mødt med en attraktiv købsmulighed, så står medicogiganten klar med den store pengepung.

Det skriver dagbladet Børsen.

"På vores kerneområder viser vi, at vi er i stand til at vokse, og verden er stor, så der er nok at tage fat på. Det er, hvad vi gerne vil, men jeg siger ikke, at det er vores eneste strategi, og kommer der en interessant købsmulighed, så har vi mulighederne og musklerne, og så kan det også blive tilfældet," siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen til Børsen.

Coloplast har over de seneste otte år femdoblet sin værdi, og ifølge Michael Pram er opskriften de næste år frem den samme. Selskabet vil dog ikke ukritisk forsøge at skabe de samme skalafordele i sine to mindre forretningsområder, hud- og sårpleje samt urologi, som de har i kerneområdet stomi og kontinens.

"Vi skal ikke bare købe for at få skala. Vi skal købe, hvis vi finder det rigtige, som passer ind," siger Michael Pram til Børsen.

Coloplast sigter efter at vokse organisk 7-9 pct. årligt og samtidig forbedre EBIT med 0,5-1 procentpoint årligt frem mod 2020. Derudover vil selskabet forsøge at fordoble sin markedsandel indenfor sårpleje fra de nuværende 7-8 pct., skriver Børsen.

Coloplast overvejer salg af milliarddivision

Michael Pram om milliardtab: "Det er simpelthen så træls"

Kursbunden er ved at være nået for Coloplast

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier