MedWatch

Apple køber endnu en sundhedsiværksætter

I al stilhed har teknologikæmpen Apple købt endnu selskab, som giver dem adgang til en ny platform til opsamling af sundhedsdata for kronikere.

Sundhedsområdet viser sig stadig attraktivt for en af verdens mest profilerede teknologikoncerner, Apple. Selskabet har ikke gjort nogen hemmelighed af, at man ønsker at opruste inden for digital sundhed, og nu har virksomheden igen lagt handling bag ordene og købt endnu et opstartsselskab til at polstre dets sundhedsstrategi.

Det skriver Fast Company.

Apple overtager Silicon Valley-baserede Gliimpse, som står bag en sundhedsplatform, der gør det muligt at indsamle, personalisere og dele deres sundhedsdata. Handlen gik igennem tidligere på året, men ikke usædvanligt har Apple holdt kortene tæt på kroppen, om end de nu har bekræftet købet.

Opkøbet føjer sig til de digitale sundhedsløsninger, som Apple har bragt på markedet over det seneste år: HealthKit, CareKit og ResearchKit, som også alle fokuserer på indsamling og håndtering af kliniske og personlige sundhedsdata. Gliimpses løsning skiller sig dog en smule ud fra de mere generaliserede Apple-løsninger, ved at den retter sig specifikt mod patienter, der lider af kræft og diabetes.

Det fokus ligger tilsyneladende i tråd med Apples egne ambitioner – tidligere på året hyrede selskabet en endokrinolog, som står bag en type 1-diabetes-variant af HealthKit. Så det lader til, at kroniske syge bliver stadig mere attraktivt for selskabet.

Teknologi-giganterne indtager life science med stormskridt

Apple og Google skal undgå telemedicinsfejltrin

Apple scorer sin første big pharma-spiller

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier