MedWatch

Studerende udvikler handske mod rystelser

En britisk medicinstuderende har udviklet en handske, som kan afhjælpe rystelser hos blandt andre parkinson-patienter.

Foto: PR GyroGear

En simpel snurretop kan være svaret på de håndrystelser, som mange patienter med Parkinsons Sygdom og den sygdom, der hedder essentiel tremor, lider af. Altså kombineret med en handske. Det skriver CNN, der fortæller om det lille britiske selskab GyroGear, der er startet af en britisk medicinstuderende, som har udviklet en handske med en snurretop ovenpå.

En snurretop holder sig oprejst ved at modstå input af kraft for eksempel i form af rystelser, og ved at sætte en disk, der snurrer hurtigere end en jetturbine med omkring 200.000 runder pr. minut oven på handsken kan den modvirke rystelserne fra brugeren, så deres hånd stabiliseres.

Faii Ong, der står bag opfindelsen, fik ideen, da han så en 103-årig have problemer med at spise sin suppe.

Han har fået et hold af ingeniør-studerende til at hjælpe sig med at udvikle opfindelsen, der skal testes yderligere inden den kan sættes i produktion. Men Ong regner med, at handsken, der kaldes GyroGlove, kan ramme det britiske marked til september i år.

Stød skal styrke balancen hos Parkinson-patienter

Parkinsons starter måske i tarmen

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier