MedWatch

Svag dollar gør livet surt for danske eksportselskaber

De sidste måneders dyk i dollarens værdi har godt nok styrket kronen, men den har til gengæld også sat pres på de danske selskaber, som eksporterer til USA.

fald faldende nedtur dyk nedgang kurs
Foto: Colourbox

Den svækkede dollarkurs gør livet mere besværligt for de danske selskaber, som eksporterer deres produkter til USA. Det mærker Scandinavian Micro Biodevices (SMB), som producerer måleudstyr til medicinalindustrien, i særlig grad. SMB eksporterer 50 pct. af omsætningen i USA. Derfor har de set sig nødsaget til at lave en option med banken, som sikrer en minimumskurs for virksomheden. Det skriver Børsen.

"Det er møgubehageligt, fordi det kan fjerne vores overskud, og i forhold til udviklingen i kursen på dollar kan vi jo ikke gøre noget overhovedet. Det er vi simpelthen ikke store nok til," siger Henrik Moltke, der er finansdirektør i SMB.

Ifølge cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian er det en særdeles god idé, at lave en aftale om kurssikring for de danske selskaber. Han forventer en yderligere svækkelse af dollarkursen og dermed konkurrenceevnen for danske selskaber, da de danske varer og tjenester bliver dyrere end dem i resten af verden.

Steen Bocian advarer derudover også om, at det kan få rigtig dårlig indvirkning på den danske økonomi og beskæftigelse. Særligt hvis dollarkursen fortsætter nedad.

Siden november er den effektive kronekurs steget 3 pct. overfor dollaren.

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier