MedWatch

Ny robotarm giver hurtigere blodprøvesvar

Et OPI-projekt er lykkedes med at udvikle en robotarm, som gør svartiden på blodprøver hurtigere. Den er installeret på Gentofte Hospital. 

Foto: Colourbox

Gentofte Hospital har den seneste måneds tid haft ny robothjælp til at sikre hurtigere svartider på blodprøver.

Sammen med virksomheden Dansk RobotTeknik har Gentofte Hospital nemlig udviklet en robotarm, der hjælper med at opsamle og analysere de mere end 2.000 blodprøver, som dagligt kommer til laboratoriet. Det skriver Region Hovedstaden.

Armen har i den seneste måned arbejdet side om side med sundhedspersonale, og indtil videre har det reduceret svartiden på analyserne fra 30 til 25 minutter.

Målet er, at det fremadrettet skal gå endnu hurtigere, og ambulante patienter skal kunne gå direkte fra blodprøvetagning og op til lægen, hvor svaret skal være klar. Samtidig skal indlagte patienter have svart på morgenens blodprøver, når der er stuegang klokken 9.

Robotarmen er udviklet med støtte fra Enheden for Forskning og Innovations OPI-pulje, som har støttet projektet med 750.000 kr.

Indehaver af Dansk RobotTeknik, Bo Jansen, mener, at virksomheden drager stor nytte af et OPI-samarbejde som dette.

”Selv om vi har lang erfaring med at levere specialløsninger til industrien, var samar­bejdet i OPI-projektet vores første møde med den offentlige sektor. Vi har her gjort os nogle uvurderlige erfaringer med den offentlige sektor som en stor, potentiel kunde, som vi har nydt godt af at lære bedre at kende,” siger han.

 Verden ligger åben for robotarm fra Riget

 Ny robotinvestering skal styrke velfærdsteknologi i Odense

 Tvivl om dyr robotteknologi på sygehusene 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier