MedWatch

Millionpulje til telemedicinsk afprøvning

Strategi for digital velfærd afsætter en millionpulje til gennemførsel og evaluering af nye telemedicinske afprøvningsprojekter.

Foto: Rasmus Sand Høyer / Jyllands-Posten

Der skal sættes skub i udbredelsen af telemedicinske løsninger.

Derfor er der nu oprettet en pulje på 25 mio. kr. til gennemførelse og evaluering af telemedicinske afprøvningsprojekter i forbindelse med strategi for digital velfærd, som Regeringen, KL og Danske Regioner står bag. Det skriver Kommunernes Landsforening, KL.

Millionerne er afsat til projekter, der skal starte i 2015, og retter sig mod kommunale og regionale projekter. De interesserede skal selv sende en ansøgning om midler inden udgangen af januar 2015, og pengene skal fortrinsvis bruges til gennemførsel og evaluering af nye storskalaprojekter og i mindre omfang til gennemførsel af pilot- og demonstrationsprojekter.

"Med den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd er staten, kommuner og regioner enige om i samarbejde at sætte fart på den digitale omstilling på velfærdsområderne, herunder sundhedsområdet," lyder det i en meddelelse, som fortsætter:

"For at styrke beslutningsgrundlaget for national udbredelse af telemedicinske løsninger indgår i Strategi for digital velfærd derfor et initiativ, der skal sikre gennemførelse og evaluering af telemedicinske storskalaprojekter på nye modne områder."

Puljen kan yde tilskud til finansiering af op til 40 pct. af det samlede projektbudget, og projekterne forventes at have en samlet varighed på op til to år.

 Fresenius køber hurtigt voksende telemedicin-selskab

 Det boomer med teknik til at overvåge dit helbred

 Danmark har fordel på telemedicin-området 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier