MedWatch

Ny ADHD-test bruger hjernebølger

Amerikanske FDA har godkendt nyt diagnostisk udstyr, som bruger hjernebølger til at opdage ADHD i børn og unge.

Foto: Psykiatrisk hospital Risskov / foto: Jan Dag

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har netop godkendt en ny diagnostisk test af såkaldt attention-deficit/hyperactivity disorder, bedre kendt som ADHD. Det skriver myndighederne på sin hjemmeside.

Udstyret, som går under navnet Neuropsychiatric EEG-Based Assessment Aid (NEBA) System, er blevet godkendt til at indgå i diagnosticering af den psykologiske lidelse i børn og unge i alderen 6 til 17 - dvs. at testen skal bruges i kombination med en komplet medicinsk og psykologisk undersøgelse af patienterne for at fastslå om de lider af ADHD.

NEBA-systemet, der produceres af NEBA Health, er baseret på såkaldt EEG-teknologi, som registrerer to forskellige elektriske impulser fra nervecellerne i hjernen - såkaldte hjernebølger – som registreres i højere grad hos personer med ADHD, samt hvor mange gange disse elektriske impulser udsendes hvert sekund.

Testen er ikke-invasiv og varer blot 15-20 minutter, oplyser FDA.

 Mus, mænd og ADHD

 Shires ADHD-middel godkendt i Europa 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier