Chemometec falder 14 pct. efter at prognose peger på tilbagegang

Regnskabsåret 2022/23 har generelt været et udfordrende år på grund af en mindre tilførsel af kapital til kunderne inden for vores vigtigste markedsområde, lyder det fra direktøren. 
Foto: Chemometec / Pr
Foto: Chemometec / Pr
af marketwire

Aktien i Allerødvirksomheden Chemometec, der laver udstyr til biotek- og medicinalindustrien falder tungt fra åbningen torsdag efter selskabets årsregnskab onsdag aften, hvor særligt en forventning om lavere omsætning og indtjening i det nye regnskabsår springer i øjnene.

Efter ti minutters handel ligger Chemometec-aktien 14 pct. lavere i 322 kr. Dermed er aktien i det laveste niveau siden juni 2020.

Chemometec spår i regnskabsåret 2023/24 en omsætning på 400-435 mio. kr., og et driftsoverskud, EBITDA, i intervallet 200-220 mio. kr. Det svarer til en negativ vækst i salget på cirka 2-10 pct., og en tilbagegang på driften på omtrent 12-20 pct.

”Ved udgangen af regnskabsåret var der meget, der tydede på, at markedet for cellebaseret terapi var ved at stabilisere sig, men på et lavere niveau i forhold til de tidligere år,” forklarer adm. direktør i Chemometec, Rasmus Kofoed, i regnskabet.

I det forgangne regnskabsår steg omsætningen fra 427,2 mio. kr. nemlig til 442,3 mio. kr., mens driftsresultatet, EBITDA, blev på 251,0 mio. kr. mod 222,9 mio. kr. året før. Det fulgte i kølvandet af en salgsvækst året forinden på 52 pct.

”Regnskabsåret 2022/23 har generelt været et udfordrende år på grund af en mindre tilførsel af kapital til kunderne inden for vores vigtigste markedsområde, cellebaseret terapi, i kølvandet på de stigende renter og den generelt større usikkerhed,” siger Rasmus Kofoed også.

”Vi har derfor haft stort fokus på at tilpasse Chemometec til de ændrede markedsvilkår, og det er også lykkedes at opnå en fortsat positiv udvikling i indtjeningen.”

EBIT-resultatet steg således også til 230,6 mio. kr. fra 202,9 mio. kr., og nettoresultatet endte på 178,7 mio. kr. mod 159,5 mio. kr. året forinden.

Chemometec har i forbindelse med årsregnskabet besluttet sig til at indstille til generalforsamlingen, at udbyttet hæves fra 4 til 6 kr. pr. aktie, hvilket vil svare til en samlet udbetaling til ejerne på 104,4 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også