Danaher nedjusterer forventninger til helåret

Amerikanske Danaher forventer nu en lav etcifret omsætningsvækst for hele 2023. 
Foto: Arne Dedert/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Arne Dedert/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Det amerikanske medicoselskab Danaher nedjusterer sine forventninger til hele regnskabsåret. Det huer ikke investorerne, der i det amerikanske formarked sender aktien ned med 4,8 pct.

Danaher venter nu ifølge Bloomberg News en lav etcifret omsætningsvækst for hele 2023. Før ventede selskabet en mellemstor etcifret vækst i omsætningen.

Dertil venter medicokoncernen i tredje kvartal, at kerneomsætningen falder med en lav etcifret procentsats i forhold til samme periode sidste år, primært drevet af et fald i bioprocessing-forretningen.

Den nye prognose kommer i forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal, der langt hen ad vejen levede op til det forventede.

”Vi er tilfredse med vores resultater for andet kvartal, som møder vores forventninger på trods af et mere dynamisk driftsmiljø,” siger den adm. direktør, Reiner M. Blair, ifølge Bloomberg News.

Medicoselskabet omsatte i andet kvartal for 7,16 mia. dollar, hvor analytikerne adspurgt af Bloomberg News havde ventet 7,1 mia. dollar. Det gav et driftsoverskud på 1,43 mia. dollar.

Den justeret indtjening per aktie var også i tråd med markedets forventninger med 2,05 dollar mod 2,01 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også